LEEUWARDEN - Lang hadden de fans van SC Cambuur toegeleefd naar 18 augustus: de dag waarop het Kooi Stadion werd ingewijd. Helmond Sport voelde zich uiteraard niet geroepen om mee te werken aan een feestje en verstoorde dit dan ook: 0-1.

De ploeg van Kevin Hofland hield de ruimtes klein en gaf weinig mogelijkheden weg, al zorgde met name Silvester van der Water wel geregeld voor gevaar. Na 25 minuten kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. De Let Dario Sits rondde prima af, op aangeven van Anthony van den Hurk.

SC Cambuur voerde de druk na rust op en rook meerdere keren aan de gelijkmaker. Die leek een kwartier voor tijd te vallen, maar specialist Milan Smit faalde tot twee keer toe vanaf de strafschopstip. Smit kreeg een herkansing omdat keeper Wouter van der Steen niet met minimaal één voet op de lijn stond. Diep in blessuretijd incasseerde matchwinner Sits nog zijn tweede gele kaart, maar aan de stand veranderde niets meer.